Boeren dumpen mest en hooi op snelwegen, stichten brand

Op verschillende snelwegen voeren boeren opnieuw actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Rijkswaterstaat meldt dat er blokkades zijn op de A1, de A12, de A28, de A30, de A35 en de A50. Op verschillende plaatsen is er mest, hooi of afval gestort en is brand gesticht. De acties leiden tot files.

Een aantal wegen is volledig geblokkeerd. Rijkswaterstaat meldt dat aannemers de troep zullen opruimen en verwacht dat dat nog de hele ochtend zal duren.

Vooral rond Apeldoorn staat het vast. Op de A1 zijn er acties op vier plekken tussen Apeldoorn en Hengelo. Op de A12 staat het vast bij Maarsbergen en Veenendaal.

Op de A28 zijn er acties bij Leusden, Hattem en Nijkerk. Verder wordt er gedemonstreerd op de A30 bij Ede en op de A50 bij Apeldoorn. Volg hier actuele verkeersinformatie van de ANWB.

Bij Apeldoorn hebben boeren een laag mest, hooibalen en ander afval op de A50 gedumpt en in brand gestoken:

Een verslaggever van RTV Utrecht bij een van de acties op de A28 bij Leusden-Zuid zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat er geen actievoerders meer te bekennen zijn. “Maar wel gestort puin op de toe- en afritten. Het zal hier vanochtend vroeg gestort zijn. Een hele grote boomstronk op de weg en een bordje met ‘sorry voor de overlast, Rutte IV drijft ons tot wanhoop’, en heel groot in het rood ‘help’ erbij.”

Ook op de A1 is afval gestort. Op verschillende wegen is ook puin gestort en zijn op- en afritten geblokkeerd.

Bron: NOS

Deel dit: