BREAKING! Cel en taakstraf voor 19-jarige boer die agenten bedreigde met trekker

Cel en taakstraf voor 19-jarige boer die agenten bedreigde met trekker

Een 19-jarige boer uit Harskamp krijgt een celstraf van zes dagen en een taakstraf van 180 uur voor het bedreigen van agenten met zijn trekker. Het voorval gebeurde tijdens de demonstratie op de A1 bij Stroe op 28 juni. Volgens het OM maakte de man zich schuldig aan een poging tot zware mishandeling en vernieling.

Op de zitting werden beelden getoond waarop te zien is dat de trekker met kiepwagen dwars op de weg staat. Volgens het OM reed de man achteruit op het moment dat een politiebusje achter de kiepwagen langs wilde rijden. Later probeerde het politiebusje de tractor met kiepwagen te passeren en te laten stoppen. De tractor raakte daarbij de flank van het busje en reed de spiegel eraf. De bestuurder van het politiebusje zei in een verklaring dat hij bang was.

Vanwege zijn leeftijd hoeft de boer niet opnieuw de gevangenis in. De rechter acht niet bewezen dat de boer agenten probeerde te verwonden door achteruit te rijden met de trekker. Het is volgens de rechter dan ook geen poging tot zware mishandeling.

Bron:  wnl.tv

Deel dit: