De BoerBurgerBeweging weer in beweging!

Caroline van der Plas gaat weer aan het werk, een week nadat ze wegens bedreigingen een stap terug had gedaan. Dat schrijft RTL Boulevard. De Deventer politica van de BoerBurgerBeweging kreeg de afgelopen periode onder meer te horen dat ‘haar hetzelfde lot staat te wachten als Pim Fortuyn’.

De veiligheidsmaatregelen in en rond de woning van Van der Plas zijn deze week afgerond. Ook zijn er maatregelen getroffen rondom haar persoonlijke beveiliging. Wat deze maatregelen precies inhouden, maakt Van der Plas niet bekend. Wel zijn ze “zodanig geoptimaliseerd” dat Van der Plas haar werkzaamheden buiten de deur weer oppakt.

Aangifte in behandeling

Momenteel wordt onderzocht uit welke hoek de bedreigingen komen. Via twitter laat Van der Plas weten dat één doodsbedreiging dermate ernstig is, dat het OM de aangifte gaat behandelen.

De fractieleider laat in een reactie weten dat ze zich na de bedreigingen niet gehinderd voelt om iets te zeggen, maar wel meer op haar hoede is. Ook kan ze nu niet meer “100 procent” haar werk doen, zegt ze. Ze vindt het “niet kunnen” dat ze niet ongehinderd op pad kan gaan. “Het reces wil ik juist graag gebruiken om veel mensen te spreken.”

Bron: RTV Oost
Deel dit: