Zonder stikstof geen leven

Zonder stikstof geen leven

De stikstof crisis

Vorige week was het zo ver, overheid afgevaardigde Remkes kwam naar buiten met zijn rapport. Een rapport waar al lang naar werd uitgekeken door alle betrokken partijen in de stikstof discussie.

De voornaamste conclusie uit het rapport was dat de stikstof doelen echt niet anders kunnen. Wederom een klap in het gezicht van de boer, die zich al jaren inzet voor een efficiëntere en schonere manier van bedrijfsvoering.

Daar waar de boeren hoopten op een klein lichtpuntje was niets minder waar, het plan is namelijk om de 500/600 grootste piekbelasters versneld en zo nodig verplicht uit te kopen. Wederom terug bij af, geen concessies en geen beweegruimte. Het rapport van Remkes schetst heel duidelijk het beeld dat de boeren weg moeten om voldoende te kunnen blijven bouwen, we hebben nieuwe huizen nodig en bij het bouwen daarvan komt stikstof vrij.

Overheid wil snel van boeren af

Juist die boeren die al decennia bezig zijn met investeren in hun bedrijven, zij raken nu wellicht binnen een jaar nog alles kwijt. Verplicht uitgekocht om ruimte te maken voor nieuwe huizen. Met alle schulden van de miljoenen die geïnvesteerd zijn de afgelopen jaren is de toekomst enorm beangstigend. Onze overheid ging gisteren in gesprek met de sector vertegenwoordigers van onder andere de LTO, Agractie en FDF. Met de boodschap dat ze vooral weer “naast de boeren” moeten gaan staan lijkt de ironie compleet.
Met nog vers in het geheugen de opmerking van dhr. Klaver die vorige week zei dat het stikstof rapport snel door de Tweede Kamer behandeld moet worden, voordat “boeren echt zien wat erin staat”.

Piekbelasters onbekend

Deze week werd ook Remkes gevraagd naar de lijst met 500 tot 600 piekbelasters, hij verzekerde dat “Het departement beschikt over deze lijst”. Dit werd vrijwel direct door minister van der Wal ontkent. “Een lijst met vijfhonderd à zeshonderd piekbelasters is bij ons onbekend” aldus het ministerie.
Boeren staan er alleen voor.
We zien een erg rommelige situatie die niet zorgt voor een groter vertrouwen bij onze boeren. Gedwongen uitkoop, maar nog geen lijst van wie de piekbelasters zijn? Dhr. Klaver die vooral snel alles wil behandelen om de boeren voor te zijn. Een goede oplossing wordt niet geboden, en er is enorme onzekerheid over welke boeren er wel en niet door mogen.

Dit kan toch niet zomaar? Onze boeren hebben dat niet verdiend. Wij willen daarom onze boeren steunen, zij hebben het harder nodig dan ooit te voren.

STEUN ONZE BOEREN

Samen kunnen we er voor zorgen dat Nederland er niet langer omheen kan, wij willen door heel Nederland uiting geven aan de stijgende onvrede over dit beleid. Om hier goede uiting aan te geven hebben wij nieuwe shirts met de opdruk “Geen leven zonder stikstof” ontworpen, vlaggen ingekocht en stickers laten maken. Alles wat nodig is om op een vreedzame manier iedereen in Nederland te laten zien dat het niet langer zo kan. Wij hebben hoge kortingen doorgevoerd op onze site https://agrifanshop.nl/categorie/boeren-protest/, en daarnaast ook grote kwantiteit kortingen doorgevoerd. Daar doen we bij deze nog een stapje bovenop door iedereen nog eens een extra korting bon te geven van 10%. Wanneer je dit bericht deelt op social media sturen wij je z.s.m. deze kortingscode toe.

Jij helpt toch ook onze boeren in nood?
https://agrifanshop.nl/categorie/boeren-protest/

Zonder stikstof geen leven

Deel dit: